1. Każdy dzień zaczynamy od szklanki wody z 2 łyżkami octu jabłowego (polecam Zakwasowania)
DZIEŃ 8
- 1 plaster pieczonej dyni
- sok z 1/2 pomarańczy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- starty imbir
- 0,5 l wody
ZUPA:
Barszcz z kapustą -> przepis
KOLACJA:
Zapiekanka z bakłażana -> przepis
PRZEKĄSKA:
Surowe marchewki, kalarepa
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 l soku pomidorowego
- 2 łodygi selera naciowego
- 1/2 pomaranczy
- tarty imbir
ZUPA:
Ogórkowa -> przepis
KOLACJA:
Leczo -> przepisPRZEKĄSKA:
Chipsy z selera:
Pokrój cienko selera, posyp wędzoną papryką i piecz w 180 C przez 20 minut
- garść jarmużu
- 1/4 litra soku jabłkowego
- 1 ogórek
- mięta
ZUPA:
Barszcz z kapustą -> przepis
KOLACJA:
Frytki warzywne z ketchupem :
Marchewkę lub dowolne warzywo pokrój i upiecz w 180C przez 25 min.
Ketchup:
- passata pomidorowa
- 1 starta cebula
- oregano
- bazylia
- sól, pieprz
PRZEKĄSKA:
Papryka, mini pomidorki
- 1 /2 soku z kiszonego selera
- 1/2 soku z marchewki
- 1 jabłko
- 1/2 pęczka natki
ZUPA:
Ogórkowa -> przepis
KOLACJA:
Sałatka z grillowaną cukinią i burakiem -> przepis
PRZEKĄSKA:
Pieczone jabłko + kawa z cykorii
Wydrąż jabłko, wrzuć tam mrożone maliny/wiśnie/żurawinę. Piecz w 180 C przez 10 min.
- 1/2 l soku pomidorowego
- 1 papryka
- 1/2 papryczki chilli
- 1 plaster imbiru
ZUPA WARZYWNA:
składniki:
KOLACJA:
Świeża sałata z pomidorami, cebulą i rzodkiewką.Seler naciowy z sosem z bakłażana (bakłażana upiecz i zblenduj z 2 ząbkami czosnku i solą)
- 1/2 l soku z ogórków kisznych
- 1 jabłko
- sok z 1 cytryn
ZUPA:
Rosół z makaronem z cukini
Rosół ugotuj zgodnie ->przepisem
Cukinie pokrój obieraczką, bądź jeżeli masz maszyną do robienia warzywnych makaronów.
Włóż do rosołu na 3 minut.
KOLACJA:
Pieczone warzywa z ketchupem (dowolne u mne kalafior, brokuł i brukselka) i kapusta kiszoną
PRZEKĄSKA:
ZUPA:
ZUPA WARZYWNA z dnia 12
KOLACJA:
Carpaccio z buraka z grejpfrutem i granatem -> przepis
PRZEKĄSKA:
Warzywne rolsy:
Paprykę, kalarepe, marchew, seler naciowy pokrój w plastry i zawijaj w glony lub kapuste/sałatę.
Podawaj z passatą pomidorową wymieszaną z sokiem z 1/2 pomarańczy i trawą cytrynową.
Komentarze
Prześlij komentarz