czwartek, 3 marca 2016

makaron z kurczakiem, pieczarkami i cukinia w sosie truflowym




składniki:
- 200 g makaronu penne
- 150 g pieczarek
- 1 duża cukinia
- 1/2 piersi kurczaka
- 100 ml śmietanki 30% 
- 2 łyżki oliwy truflowej
- 3 łyżki tartego parmezanu 
- 3 ząbki czosnku 
- sól , pieprz 



-> Pieczarki obieramy i kroimy na plastry, cukinie w słupki a kurczaka w kostkę.
-> Pokrojonego kurczaka mieszamy z sola, pieprzem i oliwą truflową. Wrzucamy na patelnie i smażymy około 5 minut, po tym czasie dodajemy pieczarki i cukinie.
-> Dusimy około 10 minut dodając w tym czasie przeciśnięty czosnek.
-> Na koniec dodajemy śmietankę, dodatkową łyżkę oliwy truflowej i parmezan,

-> Możemy posypać świeżą natką pietruszki.