składniki:
- 2 marchewki
- 1 por
- 1 cebula
- kilka ziaren kolendry
- 1 ostra papryka
- 10 cm imbiru świeżego
- 2 trawy cytrynowe
- garść liści kaffir
- sól, pieprz
- 1 limonka
- 3 ząbki czosnku
- 1 kapusta pak choy
- 1 marchewka
- 4 różyczki brokułu
- garść jarmużu
- szczypiorem
- garśc świeżej kolendry
- glony wakame
-> Kolendre i cebule upraż na suchej patelni. Dodaj marchewkę, por , papryke ostrą, trawę cytrynową, imbir (obrany), liście kaffir, pieprz ziarnisty. Gotuj bulion około godziny.
-> Odcedź bulion i dopraw do smaku solą, czosnkiem i sokiem z limonki.
-> Wrzuć do bulionu kapuste pak choy, brokuł i gotuj 5 minut.
-> Na talerzu ułóż pokrojoną świeżą marchewkę, jarmuż, pak choy i brokuł - zalej wywarem.
-> Wszystko posyp dużą ilością szczypioru, kolendry. Podawaj z prasowanymi glonami wakame.
Komentarze
Prześlij komentarz