POST DR DĄBROWSKIEJ / sałatka z nasturcją + krakersy pietruszkowe





 składniki:

SAŁATKA:
- 1 gotowany burak

- 1/2 cebuli czerwonej

- 1 papryka

- 6 pomidorków koktajlowych

- garść rukoli

- garśc liści nasturcji

- garśc kiełków z buraka


KRAKERSY:
- 4 duże pietruszki korzeń - wytłoczyny po soku
- 1/2 kuminu
- sól
- 1/2 jabłka

SOS:
- 2 ząbki czosnku,
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz



-> Czonsek posiekaj i zgrilluj. Wymieszaj z sokiem z cytryny i 2 łyzkami wody.
-> Wszystkie składniki na sałatkę pokrój i zalej sosem.
-> Wytłoczyny wymieszaj z przyprawami i formuj kulki na blaszce nasepnie spłaszcz. Piecz 20 minut na 180 stopni, nastepnie przełóż krakersy do suszarki i susz 2 godziny. Jezeli nie masz suszarki, użyj piekarnika na 120 stopni.


Komentarze