składniki:
SAŁATKA:
- 1 gotowany burak
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1 papryka
- 6 pomidorków koktajlowych
- garść rukoli
- garśc liści nasturcji
- garśc kiełków z buraka
KRAKERSY:
- 4 duże pietruszki korzeń - wytłoczyny po soku
- 1/2 kuminu
- sól
- 1/2 jabłka
SOS:
- 2 ząbki czosnku,
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
-> Czonsek posiekaj i zgrilluj. Wymieszaj z sokiem z cytryny i 2 łyzkami wody.
-> Wszystkie składniki na sałatkę pokrój i zalej sosem.
-> Wytłoczyny wymieszaj z przyprawami i formuj kulki na blaszce nasepnie spłaszcz. Piecz 20 minut na 180 stopni, nastepnie przełóż krakersy do suszarki i susz 2 godziny. Jezeli nie masz suszarki, użyj piekarnika na 120 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz