W moim jadłospisie znajdziecie 5 posiłków dziennie + ewentualna przEKOnseczka :D + dużo wody i herbat ziołowych.
OBIAD:
KOLACJA :
(około 180 kcal)
Będę dodawać codziennie moje kolejne dni z jadłospisem na 1500 kcal. Wybaczcie jak czasem posiłki będą się powtarzać, ale moja lodówka ma ograniczone miejsce :) Wam też polecam zrobić np. przekąskę na kilka dni.
Pamiętajcie, aby między posiłkami pić dużo wody i herbat ziołowych!
DZIEŃ 9 = 1410 kcal + 84 kcal
ŚNIADANIE:
(około 240 kcal)
- JAGLANKA ze ŚLIWKAMI
- 3 łyżki płatków jaglanych (ugotowanych na mleku) + 1 łyżka drobno posiekanych śliwek, 1 łyżka dżemu niskosłodzonego, 1 łyżka miodu
- 1 filiżanka espresso
Śliwki gotuj razem z jaglanką. Dodaj pozostałe składniki.
Śliwki gotuj razem z jaglanką. Dodaj pozostałe składniki.
II ŚNIADANIE:
(około 150 kcal)
- 2 chlebki WASA żytnie
- 1 trójkącik serka topionego
- 2 plastry szynki z indyka
- 5 pomidorków koktajlowych
(około 520 kcal)
- FALAFEL z KAPUSTĄ i TORTILLA
KAPUSTA
- 100 g kapusty czerwonej
- 50 g kukurydzy
- 20 g goji
- 1 łyżka oliwy
- 3 cm trawy cytrynowej
- 50 g kukurydzy
- 20 g goji
- 1 łyżka oliwy
- 3 cm trawy cytrynowej
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżka sosu sojowego
Kapustę posiatkuj i wrzuć do garnka. Dodaj pozostałe składniki duś około 8 minut. W razie potrzeby dodaj wody.
TORTILLA PSZENNO-ŻYTNIA - 1 sztuka
Kapustę posiatkuj i wrzuć do garnka. Dodaj pozostałe składniki duś około 8 minut. W razie potrzeby dodaj wody.
TORTILLA PSZENNO-ŻYTNIA - 1 sztuka
(przepis na 8 sztuk)
- 200 ml wody
- 130 g mąki pszennej
- 70 g mąki żytniej
- 2 łyżki oliwy
- sól
Wymieszaj mąki z solą, dodaj olej i gorącą wodę. Wymieszaj łyżką drewnianą. Następnie zagnieć ciasto. Uformuj kule i podziel na 8 części. Odstaw na 40 minut. Rozwałkuj każdą z kul i smaż z każdej strony po 2 minut. Przetrzymuj pod wilgotną ściereczką żeby nie wyschły.
FALAFEL 2 sztuki
- 50 g ugotowanego bobu
- 50 g ugotowanej cieciorki
- 50 g ugotowanej cieciorki
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 cebuli
- 1/2 łyżeczki kolendry suszonej
- 1/2 łyżeczki papryki
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Ugotowany bób i cieciorkę zblenduj z przyprawami. Uformuj kotleciki. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju po około 3 minuty.
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 cebuli
- 1/2 łyżeczki kolendry suszonej
- 1/2 łyżeczki papryki
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Ugotowany bób i cieciorkę zblenduj z przyprawami. Uformuj kotleciki. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju po około 3 minuty.
PODWIECZOREK:
(około 320 kcal)
(około 320 kcal)
KOLACJA :
(około 180 kcal)
- 50 g bananów suszonych
PrzeEKOnseczka w ciągu dnia:
2 sztuki kiwi (84 kcal)
Komentarze
Prześlij komentarz