1500 kcal / jadłospis DZIEŃ 9

W moim jadłospisie znajdziecie 5 posiłków dziennie + ewentualna przEKOnseczka :D + dużo wody i herbat ziołowych.
Będę dodawać codziennie moje kolejne dni z jadłospisem na 1500 kcal. Wybaczcie jak czasem posiłki będą się powtarzać, ale moja lodówka ma ograniczone miejsce :) Wam też polecam zrobić np. przekąskę na kilka dni.

Pamiętajcie, aby między posiłkami pić dużo wody i herbat ziołowych!

DZIEŃ 9 = 1410 kcal + 84 kcal 


ŚNIADANIE:
(około 240 kcal)


  • JAGLANKA ze ŚLIWKAMI
- 3 łyżki płatków jaglanych (ugotowanych na mleku) + 1 łyżka drobno posiekanych śliwek, 1 łyżka dżemu niskosłodzonego, 1 łyżka miodu

- 1 filiżanka espresso

Śliwki gotuj razem z jaglanką. Dodaj pozostałe składniki.
    II ŚNIADANIE:
    (około 150 kcal)



    - 2 chlebki WASA żytnie

    - 1 trójkącik serka topionego

    - 2 plastry szynki z indyka

    - 5 pomidorków koktajlowych


    OBIAD:
    (około 520 kcal)


    • FALAFEL z KAPUSTĄ i TORTILLA
    KAPUSTA

    - 100 g kapusty czerwonej
    - 50 g kukurydzy
    - 20 g goji
    - 1 łyżka oliwy
    - 3 cm trawy cytrynowej
    - 1 łyżka octu
    - 1 łyżeczka cukru brązowego
    - 1 łyżka sosu sojowego

    Kapustę posiatkuj i wrzuć do garnka. Dodaj pozostałe składniki duś około 8  minut. W razie potrzeby dodaj wody.


    TORTILLA PSZENNO-ŻYTNIA - 1 sztuka
    (przepis na 8 sztuk)

    - 200 ml wody
    - 130 g mąki pszennej
    - 70 g mąki żytniej
    - 2 łyżki oliwy
    - sól

    Wymieszaj mąki z solą, dodaj olej i gorącą wodę. Wymieszaj łyżką drewnianą. Następnie zagnieć ciasto. Uformuj kule i podziel na 8 części. Odstaw na 40 minut. Rozwałkuj każdą z kul i smaż z każdej strony po 2 minut. Przetrzymuj pod wilgotną ściereczką żeby nie wyschły.
      FALAFEL 2 sztuki

      - 50 g ugotowanego bobu
      - 50 g ugotowanej cieciorki
      - 1/2 łyżeczki kuminu
      - 1 ząbek czosnku
      - 1/4 cebuli
      - 1/2 łyżeczki kolendry suszonej
      - 1/2 łyżeczki papryki
      - sól, pieprz
      - 1 łyżka oleju

      Ugotowany bób i cieciorkę zblenduj z przyprawami. Uformuj kotleciki. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju po około 3 minuty.




      PODWIECZOREK:
      (około 320 kcal)

      • JOGURT CHIA z MANGO:

      Przepis tutaj na 2 porcje.



      KOLACJA :
      (około 180 kcal)


      • 50 g bananów suszonych



      PrzeEKOnseczka w ciągu dnia:
      2 sztuki kiwi (84 kcal)



                                       



      Komentarze