1500 kcal / jadłospis DZIEŃ 7

W moim jadłospisie znajdziecie 5 posiłków dziennie + ewentualna przEKOnseczka :D + dużo wody i herbat ziołowych.
Będę dodawać codziennie moje kolejne dni z jadłospisem na 1500 kcal. Wybaczcie jak czasem posiłki będą się powtarzać, ale moja lodówka ma ograniczone miejsce :) Wam też polecam zrobić np. przekąskę na kilka dni.

Pamiętajcie, aby między posiłkami pić dużo wody i herbat ziołowych!

DZIEŃ 6 = 1460 kcal + 130 kcal DZIEŃ SAŁATKI


ŚNIADANIE:
(około 250 kcal)


  • JAGLANKA z RODZYNKAMI i WINOGRONAMI
- 3 łyżki płatków jaglanych (ugotowanych na mleku) + 1 łyżka rodzynków, 1 łyżka miodu, garść winogron

- 1 filiżanka espresso
    II ŚNIADANIE:
    (około 190 kcal)


    • CYKORIA z TWAROŻKIEM
    - 80 g twarogu 4%
    - 1 łyżka śmietany 10 %
    - 50 g kiełków mung
    - łyżeczka szczypiorku,
    - sól
    - 5 liści cykorii

    Wymieszaj twaróg z przyprawami i nakładaj na liście cykorii.

    OBIAD:
    (około 490 kcal)

    • SAŁATKA z KURCZAKIEM i sosem MALINOWYM

    - 2 garście szpinaku baby
    - 80 g piersi z kurczaka
    - 1/2 buraka gotowanego 
    - 1 łyżka orzechów włoskich
    - 30 g sera koziego
    - łyżeczka papryki słodkiej
    - pół łyżeczki papryki ostrej
    - sól, pieprz


    sos:
    - 1 łyżeczka  świeżych malin
    - 1 łyżka miodu
    - 1 łyżka octu winnego
     -1 łyżka oliwy
    - 1 czosnek
    - 1 łyżeczka oregano


    Przyprawionego kurczaka usmaż na patelni grillowanej. Buraka ugotuj, cienko pokrój. Umyj szpinak, ułóż na nim buraka, pokrojonego buraka, pokrojony w kostkę ser kozi.  Zalej wszystko sosem (maliny ugnieć w moździerzu z miodem, octem, oliwą, czosnkiem i oregano). Na wierzchu posyp prażonymi orzechami włoskimi.

      PODWIECZOREK:
      (około 190 kcal)

      • ZIELONY KOKTAJL 
      - 1/2 mango
      - garść szpinaku świeżego
      - 1 kiwi
      - 150 ml wody kokosowej 



      KOLACJA:
      (około 340 kcal)

      • SAŁATKA z JARMUŻEM

      - garść jarmużu
      - 60 g sera feta półtłustego
      - 1 łyżeczka jagód goji
      - 2 łyżeczki płatków prażonych
      - 1 łyżeczka oleju
      - 1 łyżka octu balsamicznego
      - 1 ząbek czosnku
      - 2 kromki wasa żytniego


      Jarmuż posiekaj, wymieszaj z pozostałymi składnikami do zalej sosem. Wstaw do lodówki na godzinę. Zjedz z 2 chlebkami wasa.



      PrzeEKOnseczka w ciągu dnia:
      50 g rodzynek (130 kcal)











      Komentarze