W moim jadłospisie znajdziecie 5 posiłków dziennie + ewentualna przEKOnseczka :D + dużo wody i herbat ziołowych.
KOLACJA:
Będę dodawać codziennie moje kolejne dni z jadłospisem na 1500 kcal. Wybaczcie jak czasem posiłki będą się powtarzać, ale moja lodówka ma ograniczone miejsce :) Wam też polecam zrobić np. przekąskę na kilka dni.
Pamiętajcie, aby między posiłkami pić dużo wody i herbat ziołowych!
DZIEŃ 5 = 1340 kcal + 88 kcal
ŚNIADANIE:
(około 200 kcal)
- OWSIANKA
- 3 łyżki owsianki (zalanej wrzątkiem) + 1 kostka czekolady, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka dżemu niskosłodzonego, 1 łyżeczka dowolnych orzechów, 1 łyżeczka rodzynków
- 1 filiżanka espresso
II ŚNIADANIE:
(około 320 kcal)
- KANAPKA ONIGIRI
- 120 g ryżu do sushi
- 1/4 glona yaki nori
- 50 g łososia wędzonego
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli
- 1/3 marchewki
- 3 cm imbiru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka sezamu czarnego
Ugotuj ryż do sushi. Zrób farsz: podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz startą marchewkę i imbir. Wymieszaj farsz z olejem sezamowym i sosem sojowym.
Podziel 1 płat yaki nori na 4 równe kwadraty. Układaj na jednym z nich kulkę ryżu (rozpłaszcz) nałóż farsz, rybę, posyp sezamem i przyłóż drugą płaską kulkę ryżu. Sklej obie połówki i owiń glonem.
- 1/4 glona yaki nori
- 50 g łososia wędzonego
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli
- 1/3 marchewki
- 3 cm imbiru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka sezamu czarnego
Ugotuj ryż do sushi. Zrób farsz: podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz startą marchewkę i imbir. Wymieszaj farsz z olejem sezamowym i sosem sojowym.
Podziel 1 płat yaki nori na 4 równe kwadraty. Układaj na jednym z nich kulkę ryżu (rozpłaszcz) nałóż farsz, rybę, posyp sezamem i przyłóż drugą płaską kulkę ryżu. Sklej obie połówki i owiń glonem.
OBIAD:
(około 450 kcal)
- 2 GOŁĄBKI z JARMUŻEM
- 100 g mięsa mielonego z indyka/lub wieprzowe z szynki
- garść jarmużu
- 2 łyżki ryżu ugotowanego
- 1 czosnek
- pieprz, sól
- 50 g marchewki gotowanej
- 1/2 łyżeczki masła
- garść sałaty
- 1 łyżeczka oliwki
Ugotuj ryż. Wymieszaj z mięsem i posiekanym jarmużem oraz przyprawami. Formuj podłużne kotlety i układaj na blaszce. Piecz w 180 stopniach około 45 minut.
Podawaj z marchewką i sałatką.
PODWIECZOREK:
(około 200 kcal)
- MANGO LASSI
- 100 ml jogurtu naturalnego rzadkiego
- 150 ml kefiru
- 5 dużych łyżek mango pulpy
- 3 rozłupane ziarna kardamonu
KOLACJA:
(około 170 kcal)
- MARCHEWKA z PASTĄ z FASOLI
- 100 g pasty z fasoli - przepis tutaj
- 2 świeże marchewki pokrojone w słupki
PrzeEKOnseczka w ciągu dnia:
Jabłko (88 kcal)
Komentarze
Prześlij komentarz