składniki:
- 2 piersi z kaczki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- sól
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- sól
- 2 brzoskwinie
- 150 g sera pleśniowego
- garść orzechów włoskich
- 1 mini sałata rzymska
- 10 sztuk owoców kaparów
- 1 marchewka
- garść orzechów włoskich
- 1 mini sałata rzymska
- 10 sztuk owoców kaparów
- 1 marchewka
sos (składniki wymieszaj):
- 1/2 szklanki świeżej żurawiny ewentualnie 3 łyżki dżemu
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
-> Kaczkę dokładnie oczyszczamy i smarujemy czosnkiem, miodem, musztardą, octem i solą. Najlepiej wstawiamy na noc do lodówki lub minimum 2 godziny.
->Smażymy bez tłuszczu. Skóra z kaczki powinna się wytopić. Smażymy z jednej strony (ze skórą) 7 minut z drugiej 3 minuty. Następnie przekładamy do naczynia i pieczemy w 100 stopniach przez 35 minut.
-> Warzywa umyj, pokrój i ułóż na talerzu razem z serem. Orzechy upraż. Brzoskwinie pokrój w księżyce i podsmaż na patelni z łyżką miodu.
-> Pokrój kaczkę i ułóż na warzywach, posyp orzechami i polej sosem.
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
-> Kaczkę dokładnie oczyszczamy i smarujemy czosnkiem, miodem, musztardą, octem i solą. Najlepiej wstawiamy na noc do lodówki lub minimum 2 godziny.
->Smażymy bez tłuszczu. Skóra z kaczki powinna się wytopić. Smażymy z jednej strony (ze skórą) 7 minut z drugiej 3 minuty. Następnie przekładamy do naczynia i pieczemy w 100 stopniach przez 35 minut.
-> Warzywa umyj, pokrój i ułóż na talerzu razem z serem. Orzechy upraż. Brzoskwinie pokrój w księżyce i podsmaż na patelni z łyżką miodu.
-> Pokrój kaczkę i ułóż na warzywach, posyp orzechami i polej sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz