Idealny deser do pracy
-> Zagotuj wodę i rozpuść dokładnie z żelatyną. Odstaw do ostygnięcia.
-> Masę sernikową dokładnie zmiksuj z cukrem na gładką, pusztystą masę. Dolewaj powolutku stopniowo rozpuszczoną żelatynę.
-> W miseczkach lub słoiczkach ułóż na spodzie pokruszone ciasteczka i rodzynki. Zalej masą sernikową. Odstaw do lodówki na minimum godzinę.
-> W między czasie zagotuj wodę i rozpuść galaretki. Odstaw do ostygnięcia.
-> Wyjmij słoiczki i ułóż na zastygniętej masie sernikowej maliny. Zalej galaretkami. Wstaw na minimum 3 godziny do lodówki. Najlepiej na noc.
*** Taki słoiczek jest idealnym deserem w pracy :)!
składniki:
- 500.g twarogu sernikowego
- 4-5 łyżek cukru pudru
- 500.g twarogu sernikowego
- 4-5 łyżek cukru pudru
- 150 ml wody
- 3 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki rodzynek
- 10 ciastek biszkoptowych
- 100 g świeżych malin
- 1 galaretka malinowa lub 2 galaretki z pianką
- 10 ciastek biszkoptowych
- 100 g świeżych malin
- 1 galaretka malinowa lub 2 galaretki z pianką
-> Zagotuj wodę i rozpuść dokładnie z żelatyną. Odstaw do ostygnięcia.
-> Masę sernikową dokładnie zmiksuj z cukrem na gładką, pusztystą masę. Dolewaj powolutku stopniowo rozpuszczoną żelatynę.
-> W miseczkach lub słoiczkach ułóż na spodzie pokruszone ciasteczka i rodzynki. Zalej masą sernikową. Odstaw do lodówki na minimum godzinę.
-> W między czasie zagotuj wodę i rozpuść galaretki. Odstaw do ostygnięcia.
-> Wyjmij słoiczki i ułóż na zastygniętej masie sernikowej maliny. Zalej galaretkami. Wstaw na minimum 3 godziny do lodówki. Najlepiej na noc.
*** Taki słoiczek jest idealnym deserem w pracy :)!
Komentarze
Prześlij komentarz