składniki:
- 1 duża polędwica wieprzowa
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki suszonej kolendry
- 5 ziarenek jałowca
- pieprz
- sól
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki suszonej kolendry
- 5 ziarenek jałowca
- pieprz
- sól
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 4 łyżki oleju rzepakowego
sos:
- 1 jogurt 200 ml
- 1 jogurt 200 ml
- 1 szalotka
- 3 łyżki cebuli prażonej
-> Polędwicę umyj i oczyść z żyłek. Natrzyj czosnkiem, wklep zioła wymieszane z oliwą i octem.
-> Odstaw na noc do lodówki.
-> W torebkę do pieczenia wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, kolendrę olej oraz zamarynowaną polędwicę. Piecz około 45 minut w 180 stopniach.
-> SOS: szalotkę zmiksuj z jogurtem na gładką masę. dodaj suszoną cebulę i wymieszaj. podawaj do mięsa.
-> Polędwicę umyj i oczyść z żyłek. Natrzyj czosnkiem, wklep zioła wymieszane z oliwą i octem.
-> Odstaw na noc do lodówki.
-> W torebkę do pieczenia wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, kolendrę olej oraz zamarynowaną polędwicę. Piecz około 45 minut w 180 stopniach.
-> SOS: szalotkę zmiksuj z jogurtem na gładką masę. dodaj suszoną cebulę i wymieszaj. podawaj do mięsa.
Komentarze
Prześlij komentarz