składniki:
- woreczek kaszy pęczak (100g)
- 1 duży fenkuł
- 1 marchewka
- 1 duży fenkuł
- 1 marchewka
- 100 g pomidorów suszonych
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pędów bambusa
-> Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją i opłucz zimną wodą.
-> Fenkuł, marchew umyj i obierz. Pokrój w kostkę.
-> Na patelni duś fenkuł i marchew z 1/3 szklanki wody przez 10 minut. Dodaj posiekane pomidory, pędy, pokrojony czosnek, orzechy, sos sojowy, ostrygowy, przyprawy. Duś kolejne 10 minut.
-> Wymieszaj z kaszą i gotowe!
-> Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją i opłucz zimną wodą.
-> Fenkuł, marchew umyj i obierz. Pokrój w kostkę.
-> Na patelni duś fenkuł i marchew z 1/3 szklanki wody przez 10 minut. Dodaj posiekane pomidory, pędy, pokrojony czosnek, orzechy, sos sojowy, ostrygowy, przyprawy. Duś kolejne 10 minut.
-> Wymieszaj z kaszą i gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz