środa, 22 lutego 2017

pęczak z brokułem i szpinakiem



składniki:
- woreczek kaszy pęczak
- 1 świeży brokuł
- garść świeżego szpinaku
- 1/2 słoika suszonych pomidorów
- 3 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki prażonego sezamu
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól, pieprz

-> Kaszę wrzuć do gorącej wody. Gotuj 15 minut. Następnie odsącz i opłucz zimną wodą.
-> Brokuł obierz, pokrój i opłucz. Wrzuć do gotującej się wody i zostaw na około 7 minut.
-> Na patelni podsmaż szpinak, dodaj ugotowany szpinak i pokrojone pomidory suszone. Duś około 5 minut. Dodaj sos sojowy, przyprawy. Na koniec wymieszaj z olejem sezamowym i wymieszaj z prażonym sezamem.