czwartek, 19 stycznia 2017

quiche z pieczarkami



składniki:
- 300 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajka
- 3 łyżki kaszy mannej
- 150 ml śmietanki 30% 
- 150 g serka homogenizowanego naturalnego
- 50 g tartego sera żółtego
- 50 g posiekanych orzechów włoskich
- sól
- pieprz

-> Pieczarki obierz i potarkuj na grubszych oczkach. Cebule drobno posiekaj.
-> Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę, po chwili dodaj pieczarki i duś około 10 minut.
-> Odlej wodę z usmażonych pieczarek.
-> W misce wymieszaj jajka, przeciśnięty czosnek, kaszę manną, śmietankę, serek, ser żółty, orzechy, przyprawy i dodaj podsmażone pieczarki z cebulą.
-> Przełóż do formy wyłożonej papierem i piecz 45 minut w 180 stopniach