wtorek, 3 stycznia 2017

nadziewane pieczarki portobello



składniki:
- 300 g mięsa mielonego mięsa wieprzowego
- 10 dużych pieczarek portobello
- garść świeżego tymianku (lub łyżeczka suszonego)
- 10 plastrów sera żółtego
- 1 cebula
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- sól



-> Pieczarki obierz, umyj i odkrój ogonki. Ogonki podsmaż drobno pokrojone razem z cebulą na patelni.
-> W misce wymieszaj mięso mielone z podsmażonymi ogonkami pieczarek i cebulą oraz przyprawami.
-> Pieczarki posmaruj oliwą i napełnij farszem mięsnym.
-> Ułóż na blaszce, piecz w 180 stopniach przez 50 minut, na 10 minut przed końcem ułóż plastry sera na wierzchu i zapiecz.