składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżka jogurtu
- pół łyżeczki soli
- 2 garście szpinaku
- 200 ml śmietanki
- 2 ząbki czosnku
- sól
-> Ziemniaki zetrzyj na tarce. Odstaw na 30 minut i odsącz wodę. W oddzielnej misce wymieszaj jajka z jogurtem. Dodaj do ziemniaków dosypując mąkę i sól i wymieszaj dokładnie.
-> Rozgrzej patelnie z olejem i smaż placki z obu stron około 4 minut.
-> Na osobnej patelni podsmaż szpinak z czosnkiem, zalej śmietanka i poczekaj aż się zredukuje.
- 2 garście szpinaku
- 200 ml śmietanki
- 2 ząbki czosnku
- sól
-> Ziemniaki zetrzyj na tarce. Odstaw na 30 minut i odsącz wodę. W oddzielnej misce wymieszaj jajka z jogurtem. Dodaj do ziemniaków dosypując mąkę i sól i wymieszaj dokładnie.
-> Rozgrzej patelnie z olejem i smaż placki z obu stron około 4 minut.
-> Na osobnej patelni podsmaż szpinak z czosnkiem, zalej śmietanka i poczekaj aż się zredukuje.
Komentarze
Prześlij komentarz