poniedziałek, 3 października 2016

makron truflowy z pieczarkami






składniki:
- 1/3 paczki makaronu lubella pióra nr 17
- 200 g pieczarek
- 1/2 piersi z kurczaka
- 150 ml śmietanki 30 %
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy truflowej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz

-> Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-> W między czasie kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pieczarki obierz i pokrój w drobną kostkę dodaj do kurczaka. Duś około 10 minut, dodaj śmietankę przeciśnięty czosnek, oliwę truflową, przyprawy.
-> Gotuj sos aż się zredukuje około 10 minut.
-> Podawaj z posiekaną natką świeżej pietruszki.

"1000 pomysłów, jedna Lubella"

propozycja na mój szybki lunchbox do pracy :)
makarony Lubella często są podstawą moich lunchy do pracy, można z nich wyczarować wspaniały, szybki obiad w krótkim czasie, którego brakuje mi w tygodniu
często mój pomysł na obiad rodzi się w trakcie gotowania - dzięki różnorodności zastosowania makaronów Lubella mam ich tysiące



1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!