To ceviche jadłam podczas podróży w Meksyku/ Cancun w restauracji Mextreme Mexico
Najlepsze!
Ceviche to moja ulubiona potrawa z podróży w Meksyku. Pycha!
Podstawowym składnikiem ceviche jest surowa ryba/owoce morza marynowane w soku z limonki/cytryny. Oprócz tego składnikami tej sałatki są zazwyczaj:
- świeżo pokrojone drobno pomidory
- cebulka czerwona
- posiekana świeża kolendra
- awokado
- pikantna papryczka
Sosem do tej sałatki jest po prostu sok z limonki.
Sam przepis jest dosyć prosty ale jest bardzo ważne żeby składniki tej sałatki były bardzo świeże i starannie przygotowane oraz drobno pokrojone.
8 zasad jak przygotować idealne ceviche znajdziecie na blogu alemeksyk.eu -> polecam
Gdybym miała dostęp do świeżej ryby jadłabym to codziennie :)
To ceviche, które jadłam w Mahahual w Quintana Roo w Meksyku -
podane trochę inaczej na smażonym taco z sosem majonezowym
Komentarze
Prześlij komentarz