sałatka z białej fasoli z ogórkiem




przepis cioci Krysi :)


składniki:
- 250 g fasoli jaś nieugotowanej
- 4 duże ogórki konserwowe
- 2 małe cebule
- 100 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki majonezu
- 1/2 łyżki ketchup
- 1 łyżka musztardy
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka cukru
- sól, pieprz

-> Fasole zalej zimną wodą i zostaw na minimum 12 h. Następnego dnia zlej wodę, opłucz fasolę i zalej świeżą wodą. Gotuj przez godzinę.
-> Ogórki pokrój w drobne paseczki, cebulkę w bardzo drobną kosteczkę dodaj do ugotowanej fasoli.
-> Wszystko wymieszaj z sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu, ketchupu, musztardy, przeciśniętego czosnku, cukru, soli i pieprzu.
-> Wstaw do lodówki na minimum godzinę przez podaniem.


Komentarze