składniki:
- 1/3 opakowania spaghetti
- 3 łyżki pasty curry czerwonej
- 3 łyżki czarnego sezamu
- 1/2 opakowania kiełków na patelnie
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka pasty tahini
* opcjonalnie można dodać 1/2 piersi z kurczaka
-> Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.
-> W między czasie na suchej patelni prażymy sezam i odstawiamy. Umyte kiełki wrzucamy na patelnie z olejem rzepakowym i podsmażamy na patelni razem z kurczakiem (w wersji z mięsem - kurczaka kroje w kosteczkę i mieszam z łyżką miodu, musztardy i papryki ostrej) przez około 5 minut.
-> Dodajemy pastę curry, sos sojowy, olej sezamowy, pastę tahini i troszkę wody (około 4-6 łyżek). Gotujemy wszystko około 3 minut.
-> Do sosu wrzucamy makaron dokładnie mieszamy i posypujemy obficie prażonym sezamem.
- 1 łyżka pasty tahini
* opcjonalnie można dodać 1/2 piersi z kurczaka
-> Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.
-> W między czasie na suchej patelni prażymy sezam i odstawiamy. Umyte kiełki wrzucamy na patelnie z olejem rzepakowym i podsmażamy na patelni razem z kurczakiem (w wersji z mięsem - kurczaka kroje w kosteczkę i mieszam z łyżką miodu, musztardy i papryki ostrej) przez około 5 minut.
-> Dodajemy pastę curry, sos sojowy, olej sezamowy, pastę tahini i troszkę wody (około 4-6 łyżek). Gotujemy wszystko około 3 minut.
-> Do sosu wrzucamy makaron dokładnie mieszamy i posypujemy obficie prażonym sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz