- 2-3 duże cukinie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 2 marchewki
- 1/2 korzenia selera
- 1 pietruszka
- pół pęczka natki pietruszki
- 1/2 pora
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki chilli
- 150 g serka czosnkowego
- 3 łyżki czarnego sezamu
- 3 łyżki czarnego sezamu
-> Przygotuj duży garnek, do którego wrzuć:
- cukinię obraną, wydrążoną z pestek (jeżeli są) i pokrojoną w dowolną kostkę
- pietruszkę, seler, marchewki obrane pokrojone w dowolną kostkę
- posiekaną natkę pietruszki i por
-> Wszystko zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy (przeciśnięty czosnek, kumin, chilli, sól, pieprz).
-> Poczekaj aż zupa trochę przestygnie i zmiksuj wszystko na gładką masę. Ponownie zagotuj.
-> Podawaj z łyżeczką serka czosnkowego i prażonym czarnym sezamem.
- cukinię obraną, wydrążoną z pestek (jeżeli są) i pokrojoną w dowolną kostkę
- pietruszkę, seler, marchewki obrane pokrojone w dowolną kostkę
- posiekaną natkę pietruszki i por
-> Wszystko zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy (przeciśnięty czosnek, kumin, chilli, sól, pieprz).
-> Poczekaj aż zupa trochę przestygnie i zmiksuj wszystko na gładką masę. Ponownie zagotuj.
-> Podawaj z łyżeczką serka czosnkowego i prażonym czarnym sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz