składniki
- 200 g ugotowanego obranego bobu
- 2 garście jarmużu
- 8 plastrów pieczonego boczku
- 1/2 cebuli
- 10 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika
sos:
- 2 łyżki serka śmietankowego- 1 jogurt naturalny (200 ml)
- 2 ząbki czosnku
-> Bób ugotuj zgodnie z przepisem -> tutaj. .
-> Boczek pokrój w cienkie plasterki i piecz w piekarniku na blaszce około 20 minut.
-> W między czasie pokrój cebulę w piórka, pomidorki na 4 części.Jarmuż umyj dokładnie, wykrój łodygi i pokrój na drobne paski. Wrzuć do miski, na wierzch cebulę, pomidory, bób, pestki i gorący boczek. Zalej sosem i dokładnie wymieszaj przed podaniem.
sos:
-> jogurt wymieszaj z serkiem i przeciśniętym czosnkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz