środa, 22 czerwca 2016

omlet zapiekany z warzywami



składniki:
- 4 papryczki padron
- 1 cebula
- garść fasolki szparagowej
- garść kiełków stir fry
- opcjonalnie 1 kabanos (lub dowolne mięso)
- 4 jajka
- łyżka mąki
- łyżka serka śmietankowego
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka papryczki chilli
- sól, pieprz

-> Cebulkę pokrój w kostkę, papryczki w cienkie plasterki i obierz fasolkę. Dorzuć umyte kiełki i ewentualnie pokrojonego kabanosa. Wszystko wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem i polem odrobiną oleju. Wstaw do piekarnika na 10 minut (180 stopni).
-> W między czasie jajka zmiksuj z mąką, serkiem oraz przyprawami.
-> Wyjmij warzywa z piekarnika i zalej masą jajeczną. Piecz wszystko kolejne 20 minut.