niedziela, 8 maja 2016

paprykarz z komosa ryżową



składniki:

- 1 pietruszka
- 1/2 korzenia selera
- 2 marchewki
- 200 g koncentratu
- 100 ml  wody 
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku 
- 1 papryczka  chilli 
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 10 ziarenek ziela angielskiego
- 5 łyżek komosy ryżowej


-> Obraną pietruszkę, marchewkę i seler ugotuj żeby były miękkie. Potarkuj na większych oczkach.
-> Komosę dokładnie opłucz i gotuj około 12 minut w proporcji 1:2 wody.
-> Ziele angielskie rozgnieć. Cebulę. czosnek drobno pokrój. Podsmaż cebulę, czosnek z koncentratem, zielem angielskim i 100 ml wody na patelni około 10 minut
-> Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki ze sobą: potarkowane warzywa + sos + komosa.