poniedziałek, 2 maja 2016

makaron z kurczakiem i boczniakiem





składniki:
- 200 g makaronu spaghetti (lub dowolnego)
- 250 g boczniaka
- 500 g kurczaka 
- 4 łyżki śmietany 18%
- 1/2 serka camembert 
- 1 cebula 
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka rozmarynu
- 4 łyżki oliwy truflowej
- sól, pieprz


-> Kurczaka pokrój w kostkę. Wymieszaj z 2 łyżkami oliwy truflowej, posiekanym czosnkiem, rozmarynem, solą  i pieprzem. Odstaw do lodówki na godzinę.
-> W miedzy czasie umyte boczniaki pokrój w większą kostkę.
-> Patelnie rozgrzej wrzuć kurczaka, smaż 10 minut. Dodaj grzyby. Duś wszystko około kolejnych 15 minut.
-> Dodaj śmietanę, ser camembert i gotuj wszystko około 5 minut tak aby ser sie rozpuścił a smietana zredukowała. Pod koniec dodaj jeszcze 2 łyżki oliwy truflowej.
-> Wymieszaj z ugotowanym makaronem i posyp koperkiem.