składniki:
- 3 łyżki komosy ryżowej
- 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 1 awokado
- 2 łyżki suszonych pomidorów
- 2 świeże śliwki
- garść świeżego szpinaku
- dwie łyżki prażonych pestek słonecznika
sos:
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka miodu
- sok z 1/4 cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
-> Opłukaną komosę i ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w proporcji z wodą 1:2.
-> Posiekaj drobno pomidory suszone, szpinak. Awokado i śliwki pokrój w kostkę.
-> Umyty szpinak posiekaj, dodaj komosę, cieciorkę, suszone pomidory, awokado, śliwkę i pestki.
Wszystko wymieszaj z sosem przygotowanym z oliwy, czosnku, miodu cytryny i octu balsamicznego.
Komentarze
Prześlij komentarz