składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałku w oleju
- 1 puszka cieciorki lub szklanka ugotowanej
- 1 szalotka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 duża papryka
- garść rukwi wodnej lub roszponki
- kiełki soczewicy
- kiełki soczewicy
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- dużo pieprzu
-> Opłukaną ciecierzycę gotujemy przez 25 minut w wodzie w stosunku 1:2. Gotową z puszki wystarczy odsączyć i opłukać.
-> Z tuńczyka olewamy wodę. Szalotkę, szczypiorek, paprykę drobno kroimy.
-> Mieszamy ciecierzycę, tuńczyka, szalotkę, szczypiorek, paprykę, kiełki (moga być lucerny) z oliwą, sosem sojowym i pieprzem (około łyżeczki) oraz solą.
-> Podajemy z dowolną sałatą.
-> Opłukaną ciecierzycę gotujemy przez 25 minut w wodzie w stosunku 1:2. Gotową z puszki wystarczy odsączyć i opłukać.
-> Z tuńczyka olewamy wodę. Szalotkę, szczypiorek, paprykę drobno kroimy.
-> Mieszamy ciecierzycę, tuńczyka, szalotkę, szczypiorek, paprykę, kiełki (moga być lucerny) z oliwą, sosem sojowym i pieprzem (około łyżeczki) oraz solą.
-> Podajemy z dowolną sałatą.
Komentarze
Prześlij komentarz