składniki:
- 1/2 szklanki ryżu czerwonego
- 1/4 szklanki ryżu białego
- 1/2 paczki mieszanki chińskiej
-> Ryż czerwony opłucz na sitku. Zalej wodą w stosunku 1:2, dodaj soli. Gotuj około 15 minut dodając wody w miarę potrzeby.
-> Biały ryż również opłucz i dodaj do gotującego się czerwonego. Uzupełnij wodę w stosunku 1:2 i gotuj oba ryże jeszcze około 10 minut.
-> Mieszankę chińską bądź pokrojone warzywa duś na patelni około 15 minut, zalewając sosem teryiaki. W między czasie dodaj wyciśnięty czosnek, miód oraz pędy bambusa,
-> Na drugiej, suchej patelni upraż kiełki na patelnie oraz sezam i dodaj do warzyw.
-> Wymieszaj wszystko z ugotowanym ryżem i olejem sezamowym.
- 1/2 paczki mieszanki chińskiej
- 2 łyżki pędów bambusa z puszki
- 3 łyżki sezamu
- 100 g kiełków na patelnie
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu teryiaki
- 1 łyżka oleju sezamowego
-> Ryż czerwony opłucz na sitku. Zalej wodą w stosunku 1:2, dodaj soli. Gotuj około 15 minut dodając wody w miarę potrzeby.
-> Biały ryż również opłucz i dodaj do gotującego się czerwonego. Uzupełnij wodę w stosunku 1:2 i gotuj oba ryże jeszcze około 10 minut.
-> Mieszankę chińską bądź pokrojone warzywa duś na patelni około 15 minut, zalewając sosem teryiaki. W między czasie dodaj wyciśnięty czosnek, miód oraz pędy bambusa,
-> Na drugiej, suchej patelni upraż kiełki na patelnie oraz sezam i dodaj do warzyw.
-> Wymieszaj wszystko z ugotowanym ryżem i olejem sezamowym.
Komentarze
Prześlij komentarz