składniki:
- 2 garście szpinaku
- 1/2 piersi z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 50 g serka fromage papryka
- 8 plastrów sera żółtego
- 1 gotowe ciasto croissant
- 1 cebula szalotka
- 3 ząbki czosnku
- 50 g serka fromage papryka
- 8 plastrów sera żółtego
- 1 gotowe ciasto croissant
- 1 cebula szalotka
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- parmezan tarty do posypania
- parmezan tarty do posypania
-> Kurczaka pokrój w kostkę. Wymieszaj z papryką, czosnkiem i oliwą. Podsmaż na patelni razem z drobno posiekaną cebulką około 10 minut. Dodaj szpinak. Duś około kolejne 10 minut. Po ostygnięciu odcedź wodę na sitku.
-> Ciasto na croissant pokrój na 8 części. Na każdym z nich połóż plasterek sera, na wierz farsz i kawałek serka fromage.
-> Zwijaj ciasto od najszerszych końców i zawiń końce.
-> Piecz około 20 minut w 165 stopniach, posyp tartym parmezanem piecz kolejne 5 minut.
-> Ciasto na croissant pokrój na 8 części. Na każdym z nich połóż plasterek sera, na wierz farsz i kawałek serka fromage.
-> Zwijaj ciasto od najszerszych końców i zawiń końce.
-> Piecz około 20 minut w 165 stopniach, posyp tartym parmezanem piecz kolejne 5 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz