składniki (na 2 porcje):
- 2 garście roszponki
- 4 buraki małe z octu lub jeden ugotowany
- 1/2 papryki świeżej
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki żurawiny
- 4 łyżki prażonych orzechów włoskich
- 2 łyżki prażonych pestek słonecznika
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Sos:
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 czosnek
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
-> Komosę płuczemy w zimnej wodzie. Zalewamy wodą w proporcji 2:1. Gotujemy 12 minut od zagotowania. Zdejmujemy z ognia mieszamy z łyżka oliwy i solą.
-> Buraczki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki, orzechy, siekamy.
-> Po ostygnięciu komosy, wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zalewamy sosem.
Szeroki wybór superfoods znajdziecie na stronie:
www.sklepagnex.pl
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
-> Komosę płuczemy w zimnej wodzie. Zalewamy wodą w proporcji 2:1. Gotujemy 12 minut od zagotowania. Zdejmujemy z ognia mieszamy z łyżka oliwy i solą.
-> Buraczki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki, orzechy, siekamy.
-> Po ostygnięciu komosy, wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zalewamy sosem.
Szeroki wybór superfoods znajdziecie na stronie:
www.sklepagnex.pl

Komentarze
Prześlij komentarz