wtorek, 26 stycznia 2016

spaghetti z kaparami i kukurydza



składniki:
- pół kg mięsa mielonego (dowolne)
- puszka pomidorów bez skorki krojonych
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- 3 żabki czosnku
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki kaparów 
- 1 łyżka cukru 
- 5 świeżych liści laurowych (mogą być suszone)
- 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- sól, pieprz 

- pół paczki makaronu do spaghetti razowego

-> Mięso mielone wcześniej wymieszane z solą, pieprzem, liśćmi laurowymi, czosnkiem niedźwiedzim) podsmażamy na patelni razem pokrojonym drobno czosnkiem i cebulą około 15 minut.
-> Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym i pomidorami z puszki i dusimy jeszcze około 10 minut. Dodajemy cukier.
-> Na koniec dorzucamy kukurydzę i kapary.

-> Podajemy z ugotowanym makaronem.