składniki:
- 2 jajka
- 500 ml mleka
- około 4 łyżek mąki
- sól
- 250 g pieczarek
- 1 kostka mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- parmezan
-kiełki słonecznika do podania
Ciasto:
-> Jajko ubijamy z mlekiem i dodajemy mąkę, tak aby ciasto było gęstości kwaśnej śmietany.
-> Smażymy naleśniki z obu stron około 3 minut.
Farsz:
-> Drobno pokrojone pieczarki podmażamy ze szpinakiem na patelni. Dusimy tak długo aż odparuje cała woda. Dodajemy 2 ząbki czosnku (przeciśnięte), tarty parmezan i trochę soli. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby się skleiło.
-> Usmażone naleśniki nadziewamy farszem i zwijamy w trójkąty lub ruloniki.
-> Podajemy z kiełkami.
Komentarze
Prześlij komentarz