składniki:
-1/2 kostki masła (może być roślinne)
- 1 szklanka otrębów owianych
- 1/3 szklanki otrębów żytnich
- 4 łyżki miodu
- tabliczka czekolady mlecznej
- 3 łyżki orzechów laskowych
- 3 łyżki orzechów ziemnych
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 4 łyżki suszonej morwy białej
- 2 łyżki kakao
- 10 daktyli drobno pokrojonych
- 2 łyżki pestek z dyni
-> Masło rozpuszczamy z miodem i czekoladą. Dodajemy otręby żytnie, owsiane, orzechy laskowe, ziemne, żurawinę morwę, kakao, daktyle i pestki dyni.
-> Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na głębsza blaszkę i dokładnie dociskamy.
-> Pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
-> Po ostygnięciu kroimy na dowolnej wielkości batoniki.
-> Masło rozpuszczamy z miodem i czekoladą. Dodajemy otręby żytnie, owsiane, orzechy laskowe, ziemne, żurawinę morwę, kakao, daktyle i pestki dyni.
-> Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na głębsza blaszkę i dokładnie dociskamy.
-> Pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
-> Po ostygnięciu kroimy na dowolnej wielkości batoniki.

Komentarze
Prześlij komentarz