składniki:
- 100 g sezamu białego
- 150 g siemienia lnianego
- 100 g pestek słonecznika
- około 15 drobno pokrojonych daktyli
- pół kostki masła
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki maki gryczanej (opcjonalnie)
-> Siemię, pestki i sezam prażymy na patelni. Dodajemy daktyle oraz rozpuszczone masło i miód.
-> Wszystko dokładnie mieszamy jak masa będzie się mało kleiła dodajemy mąkę.
-> Wykładamy na głębszą blaszkę i dokładnie rozprowadzamy ciasto, dociskając.
-> Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (dół + termoobieg).
-> Po upieczeniu odstawiamy do otygnięcia. i kroimy na dowolnej wielkości batoniki
-> Wszystko dokładnie mieszamy jak masa będzie się mało kleiła dodajemy mąkę.
-> Wykładamy na głębszą blaszkę i dokładnie rozprowadzamy ciasto, dociskając.
-> Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (dół + termoobieg).
-> Po upieczeniu odstawiamy do otygnięcia. i kroimy na dowolnej wielkości batoniki
Komentarze
Prześlij komentarz