-3 łyżeczki nasion Chia
-27 łyżeczek mleka roślinnego (proporcja nasion do mleka 1:9)
do posypania:
morwa suszona
łyżka dżemu z czarnych jagód
2 łyżeczki krojonych orzechów ziemnych (dodałam na spód)
->Nasiona chia zalewamy mlekiem (ja dałam roślinne), zawsze w proporcji 1:9. Mieszamy dokładnie, ponownie jeszcze 3 razy co pół godziny. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 h (najlepiej na noc).
->Podałam z suszoną morwą białą, dżemem jagodowym i orzechami ziemnymi krojonymi.
do posypania:
morwa suszona
łyżka dżemu z czarnych jagód
2 łyżeczki krojonych orzechów ziemnych (dodałam na spód)
->Nasiona chia zalewamy mlekiem (ja dałam roślinne), zawsze w proporcji 1:9. Mieszamy dokładnie, ponownie jeszcze 3 razy co pół godziny. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 h (najlepiej na noc).
->Podałam z suszoną morwą białą, dżemem jagodowym i orzechami ziemnymi krojonymi.
Komentarze
Prześlij komentarz