niedziela, 8 listopada 2015

sernik mango






składniki:
-250 g sera sernikowego
-biszkopty paczka
-pół szklanki cukru
-4 łyżki żelatyny
-mango pulpa szklana (lub 2 mango świeże)


->  2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ser miksujemy z cukrem i dodajemy ostudzoną lekko wodę z żelatyną, dalej miksując.

-> W tortownicy (wyłożonej papierem/folią spożywczą, chyba że macie szczelną tortownice ) wykładamy biszkopty.

-> Wylewamy masę serową na biszkopty i wkładamy do lodówki na pół godziny.
->W tym czasie znowu rozrabiamy 2 łyżki żelatyny z wodą. Mango pulpe lub dwa zblendowane mango świeże miksujemy i dodajemy wodę z żelatyną.

-> Wyjmujemy  z lodówki ciasto z zastygniętą już masą serową i układamy na nim świeże kawałki owoców najlepiej mango (ja akurat nie miałam więc dałam banana) i wylewamy na wierzch masę z mango. Wkładamy do lodówki na około 3 godziny wszystko i gotowe :)