poniedziałek, 23 listopada 2015

gulasz warzywny z brukselką





składniki:
-10 brukselek
-1 batat
-2 marchewki
-pół puszki kukurydzy
-1 cebula duża
-koncentrat pomidorowy
-puszka pomidorów krojonych z puszki
-natka pietruszki
-łyżeczka kuminu
-łyżeczka miodu
-2 ząbki czosnku
-papryka słodka w proszku
-sól


-> Cebulę i marchewkę kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni razem z koncentratem pomidorowymi.
-> Dodajemy bataty pokrojone w słupki, brukselkę przekrojoną na połówki i zalewamy pomidorami z puszki. Dodajemy przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy około 45 minut.
-> Dodajemy kukurydzę oraz natkę pietruszki (opcjonalnie).


Kuchnia wegetariańska i wegańska Jesień pełna warzyw