wtorek, 20 października 2015

bananowe batoniki musli



składniki:
-2 dojrzałe banany
-pół kostki masła roślinnego
-4 duże łyżki miodu
-szklanka płatków owsianych
-pół szklanki pestek słonecznika (prażonych)
-4 łyżki siemienia lnianego
-garść rodzynków
-garść żurawiny
-2 łyżki mielonego siemienia lnianego
-szklanka mąki razowej

->Rozpuszczone masło blendujemy razem z bananami. Dodajemy płatki, miód, pestki, rodzynki,m żurawinę, siemię i przesianą mąkę. Wszystko razem ugniatamy i wykładamy na blaszkę (trochę głębszą).

-> Pieczemy około 15 minut następnie wyjmujemy i przekrajamy na prostokątne batoniki.
Po tym pieczemy jeszcze około 15 minut.
Ciasto musi być zupełnie suche wówczas batoniki będą mogły trochę poleżeć w puszce :)